België is gezegend met een groot aantal restaurants. Wanneer je ergens in een stad ergens een keer wilt gaan eten, zijn er verschillende mogelijkheden die direct beschikbaar zijn. Zo zijn er veel restaurants met een bijzonder goede naam, en zijn er ook veel restaurants met een Michelinster, of meer. Het Hof van Cleve heeft bijvoorbeeld maar liefst drie sterren. Dit is aan de prijs ook weer goed te zien. Hoe weet je waar jij wilt gaan eten en op welke manier wordt het makkelijker om een keuze te maken?

Hoeveel wil je uitgeven?

Het maken van een keuze begint vaak met het bepalen van een budget. Wanneer je alleen bent, of samen uit eten gaat met één persoon, dan zal dit niet een grote rol spelen. Wanneer je met veel meer mensen bent, wordt het budget standaard een probleem. Er zijn altijd mensen bij die minder te besteden hebben en doorgaans laten zij niet graag voor zich betalen omdat zij zich dan opgelaten voelen. Besef je goed dat je voor luxe meer betaalt. Wil je zo goedkoop mogelijk uit eten, dan is de kwaliteit doorgaans iets minder. Wanneer dit echter is wat je zoekt, dan kun je hier gerust op selecteren.

Wat wil je precies?

Er zijn veel mensen die een allergie hebben, of die bepaalde dingen niet willen eten. Wanneer je zulke mensen bij je hebt, zal je menukaarten naast elkaar moeten gaan leggen. Het is aantrekkelijk om te denken dat er altijd wel iets op het menu staat dat geschikt is, maar dat is al lang niet meer het geval. Zeker niet bij de betere restaurants die een kleinere kaart hebben. Kom je er zelf niet uit, vraag dan aan het personeel wat de mogelijkheden zijn. Het personeel is hier namelijk op getraind en zou het antwoord op zulke vragen moeten weten.

In welke stad ga je eten?

Je kunt er voor kiezen om te gaan eten in de stad waar je woont. Kleine afstanden kunnen interessant zijn, maar waarom zou je niet eens wat verder weg kijken? Je kunt naar Antwerpen of Gent met het openbaar vervoer, maar je kunt ook gewoon de auto pakken. Combineer een dagje winkelen in de stad met lekker eten in een restaurant. Dat hoeven niet altijd restaurants te zijn met Michelinsterren, het kunnen ook restaurants zijn die gewoon een goede naam hebben, of die aangeraden zijn door vrienden van je. Bedenk je goed dat sterren niet alles zeggen. Soms kan een restaurant achter in de stad zonder een website en zonder recensies een perfecte menukaart hebben, met de meest vriendelijke serveerders die je ooit gehad hebt in welk restaurant dan ook.
Vergeet niet dat je meerdere opties en keuzes hebt, maar laat je niet verleiden tot urenlang zoeken naar een plek om te eten. Heb je een plek gevonden die interessant lijkt, met een leuke menukaart en goede prijzen die aansluiten op jouw gezelschap, stap dan gewoon eens naar binnen.

L'IMPERATIF (DOMAINE D'ARONDEAU)

TER LEEPE