Brugge is een stad met een lange geschiedenis en heeft veel hoogtepunten klaarstaan voor de mensen die de stad met een bezoekje vereren. Restaurant de Jonkman is daar een van. Het restaurant heeft een centrale locatie, heeft twee Michelinsterren en heeft een betaalbare menukaart, zodat het leuk kan zijn om er te gaan eten met wat meer mensen. Er zijn slechts zes eigen parkeerplaatsen, dus het is verstandig om alternatieve manieren van vervoer te overwegen. Reserveren is gewenst, maar niet verplicht. Het restaurant heeft een Belgische en Franse keuken, die goed samen lijken te gaan.

Groepen en prijzen

De Jonkman is een relatief goedkoop restaurant voor een restaurant met twee sterren. Een drie gangen menu ligt hier rond de €38, al kun je ook gemakkelijk gerechten vinden die een stuk duurder uit zullen vallen. Sandra Meirlevede is de gastvrouw en het aanbod aan wijnen en andere dranken is uitstekend. Het restaurant is minder bekend dan overige restaurants en is alleen daarom al zeker de moeite waard voor de gemiddelde eter met een goede smaak. Groepen tot zestien personen zijn hier van harte welkom, maar dan is het zeker verstandig om dit van tevoren aan te geven bij het restaurant zodat zij hier rekening mee kan houden.

Is het een aanrader?

Wanneer je een leuke dag in Brugge op een stijlvolle en smaakvolle manier af wilt ronden, dan is De Jonkman zeker de moeite waard. Het is stijlvol, goed eten tegen een goede prijs. Zo kun je een leuk uitje afsluiten met een diner in een restaurant met maar liefst twee sterren. Dat zal toch zeker niet iets zijn dat je elke dag doet. Er wordt loungemuziek gedraaid en de warme inrichting van het restaurant zorgt ervoor dat je ook nog eens lekker tot rust kunt komen na alle indrukken die je op hebt mogen doen tijdens je bezoek aan de stad Brugge.

L'IMPERATIF (DOMAINE D'ARONDEAU)

TER LEEPE