Het Hof van Cleve is één van de meest beroemde restaurants van België. Dit heeft zowel te maken met de Michelinsterren van het restaurant, maar heeft ook te maken met het onderzoek dat ingesteld werd naar de vermeende fraude van de chef-kok en zakenman Peter Goossens. Er komen regelmatig veel mensen eten in dit restaurant dat drie sterren heeft. De prijzen zijn hier dan uiteraard ook naar, maar om een restaurant met drie sterren voort te laten bestaan, is veel geld nodig.

Het landgoed en het eten

Het Hof van Cleve is gesitueerd op een landgoed en is goed bereikbaar dankzij de landelijke ligging. Het restaurant is toegankelijk voor rolstoelen en de sfeer is authentiek gehouden. Om er te kunnen eten, zal er gereserveerd moeten worden. Je kunt niet zomaar naar binnen lopen en aanschuiven aan tafel. Op zondag en maandag is het restaurant volledig gesloten, op dinsdagen wordt er geen lunch geserveerd. Wil je de volledige ervaring hebben met alles er op en er aan, dan betaal je minstens 150 euro. Een vijfgangen menu zit al snel op €220. Daarvoor krijg je eten van het hoogst mogelijke niveau, en ook de aangepaste wijnen zijn zeker een aanrader.

Is dit de moeite waard?

Aangezien er veel goede restaurants zijn in België, is het de vraag of het lonend is om hier te gaan eten. Zet je de restaurants met een ster minder naast dit Hof van Cleve, dan ben je al snel vele malen goedkoper uit. Ben je echter op zoek naar het beste eten, de beste sfeer en heb je een hoge standaard, dan is de keuken van Peter Goossens zeker de moeite waard op veel vlakken. Wil je gewoon lekker eten en mag het iets exclusiever zijn dan de Italiaan op de hoek, dan is het Hof van Cleve een stap te ver. Wanneer je hier met het gezin zou gaan eten, zal de rekening al snel over de 1000 euro komen. Dit kan goedkoper elders, waar de standaard net even iets lager is.

L'IMPERATIF (DOMAINE D'ARONDEAU)

TER LEEPE