Er worden vaak grappen gemaakt over het eten in België. Zo zouden er geen restaurants zijn, maar zouden de Belgen vooral in de frietkotten eten. Gelukkig weten de Belgen wel beter. België heeft verschillende restaurants met een hoog niveau. Dan denken we een keer niet aan snacks, pizza of eten bij de Chinees, maar dan gaat het over restaurants met een Michelinster. Of zelfs meerdere sterren, want ook in België vind je restaurants met maar liefst drie Michelinsterren. Dan weet je direct twee dingen helemaal zeker. Het eten is van een ontzettend hoog niveau, en de prijs die op de rekening komt te staan ook! Meer en meer mensen gaat dan ook lenen om een uitstap naar een sterrenrestaurant te kunnen betalen.

Stijlvolle restaurants in België

De gastronomie in België heeft de afgelopen decennia veel te maken gehad met invloeden van buitenaf, net als andere landen in Europa. Met de komst van de immigranten kwam ook de komst van de vreemde keukens. Chinees eten, Italiaans eten, maar ook Grieks en Turks eten werd steeds meer de standaard op straat. Helaas kwamen er ook nog meer veranderingen. We namen steeds minder tijd om te eten en fastfood werd een trend die vanuit Amerika over kwam waaien. Eten bestellen, binnen een paar minuten het eten hebben en een paar minuten later alweer aan het werk zijn. Het werd een trend waar veel mensen zich tegen verzet hebben, maar zonder grote successen.

Deze trend is op de terugweg. We besteden steeds meer tijd aan eten en we willen goed eten op tafel hebben. Dat kan gezond eten zijn, maar kan ook eten zijn dat ons verrast. We zijn hogere eisen gaan stellen, maar we hebben ook besloten dat echt eten niet een kwestie van minuten mag zijn. Goed eten verdient de tijd, en een lekker drankje erbij. Dit is te zien in de meeste restaurants, hier komen steeds meer mensen die ook echt de tijd willen nemen om te genieten van het eten, en van het uitje.

De aanloop richting de restaurants

Uiteraard zijn het niet alleen de restaurants met Michelinsterren die merken dat steeds meer mensen komen eten. Ook de restaurants die niet in aanmerking komen voor een ster zijn restaurants waar steeds meer mensen komen. Dat maakt het interessant voor de consument, want welke van de restaurants kies je wanneer je echt lekker wilt eten? Dat en meer vind je op deze website die volledig gewijd is aan de restaurants in België.

L'IMPERATIF (DOMAINE D'ARONDEAU)

TER LEEPE